Så står jag där och sjunger och spelar

Jag är lite nervös, men det största steget är taget för länge sedan.

Listen to the drummer!

Lyssna på trummisen!

Och efteråt tänker jag: ”Jag har sjungit i mikrofon för första gången! Och spelat gitarr till. I ett band!”  Glädjeruset blandas med fjärilarna i magen men mest av allt fylls jag av en stor blandning av glädje, stolthet och en djävlarannama-nu-kan-jag-klara-vadsomhelst-känsla.

Det började med att min dotter önskade sig en gitarr i julklapp för fyra år sedan. I samband med det blev jag sugen på att ta upp gitarrspelandet från min ungdomstid igen. Men var skulle jag börja? Jag ville ju spela MED någon för att se på vilken nivå jag låg. Fram med katalogerna till studieförbunden

Nybörjargitarr… Nä! Lektionstid 45 minuter? Nä! Blues, Ragtime,  Country… Vänta nu. Ja!

Countrymusik och blues har alltid legat nära känslor och hjärtat så kursen ”American Roots” hos Medborgarskolan i Stockholm verkade passa som hand i handske för mig. Att lektionstiden var långa 1,5 timme passade också bra.

Kursledaren som är en färgstark och mycket duktig amerikansk musiker fick mig och oss att känna oss väl till mods. Vi var där för att ha roligt, jamma, insupa roots-musikens atmosfär och få en inblick i den musik som bildar grunden till den rock och popmusik vi har idag. Han blandar övningar med historier från sitt eget och andra blueslegenders musikliv.

Medborgarskolan Blogg 2015

Medborgarskolan Blogg 2015

Så roligt lärorikt och intressant var det att gå American Roots att jag gick den kursen FEM terminer. Trots att vi körde samma typ av musik och stilar så blev det aldrig enahanda utan det går precis som läraren sade, att alltid lära sig något nytt. Några terminer gjorde vi sista lektionen i form av ett ”uppspelningsjam” på musikställen i Stockholm. Det gav lite smak av att ”vi spelar på scen för publik”, men ändå i ett tryggt sammanhang.

Man är mellan 6-10 personer i gruppen och det blir snabbt en trevlig gemenskap där alla välkomnas oavsett nivå och skicklighet.

Jag längtade efter nya utmaningar… Därför står jag nu och sjunger blues i studiecirkeln ”Spela blues i grupp”. Samma trygga roliga underbara ledare som är coach för ”bandet”. Med små tips och (oftast) varsam hand leder han oss framåt i hur dynamiken fungerar i ett bluesband. Målet är en spelning på Stampen i Gamla Stan i Stockholm.

Så kan det gå när dottern önskar sig en gitarr i present.

Annonser

1 kommentar

Filed under livet

One response to “Så står jag där och sjunger och spelar

  1. WoW

    Kul ju, även om band inte lockar mig så mycket.
    Det är viktigt att man gör saker som lyfter en upp ur det enahanda.
    Som man kan drömma om i ocerkligheten 😉

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s