Operationskandidat

Igår var jag och träffade en representant för den fantastiska vårdapparat som vi har i Sverige.

Till slut hamnade hos den läkare jag ville komma till. En kirurg på endokrinologen.

Det var så skönt att få en lugn, trygg vänlig och duktig person. Han måste ha haft det här samtalet minst hundra gånger. Ändå kände jag mig som om jag var den enda patient han hade. Fullt fokus på mig och han förklarade klart och tydligt nyttan och riskerna med en operation. Efter att ha klämt på halsen och tittat med ultraljud så ansåg han mig vara en ”klar operationskandidat, du är ung och har besvär av cystan”.

Så i princip har jag bestämt mig. Cystan på sköldkörteln ska bort. Tydligen så kan man inte säga säkert om hela eller bara en del av sköldkörteln måste tas bort förrän man öppnar och tittar. Nå, det finns medicin man kan äta som ersätter sköldkörtelhormonet.

I övrigt mår jag bra, fast lite förkylning har hållit mig hemma.

För övrigt hade Vickan och Daniel varit på samma sjukhus precis innan jag kom dit, så den mesta uppståndelsen hade lagt sig.

Annonser

7 kommentarer

Filed under livet, personligt, statusrapport

7 responses to “Operationskandidat

  1. Oj då, det var väl inte roligt att du fått det, men det är som du säger, otroligt bra kunskap vi har innanför lasarettsväggarna….

    hehe…så du kunde glida in där obemärkt för en gångs skull 🙂

  2. Jaha, så det är därför som du varit så trött och hängig. Det är verkligen ett himmelrike när man kommer till en läkare som man känner förtroende för och som tar sig tid. Bara det gör att man känner sig bättre.

  3. Hallå!
    Trevligt att hitta fler som skriver om diagnoser så som adhd bl a. Tänker läsa igenom dina inlägg inom kort och kommenterar lite då och då. Hittade dig genom Victoria´s blogg. Jag länkar om du gör samma sak fast du kan ju läsa lite i min så du godkänner den, okey?

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s