Hjärnan jobbar emot en

Jag blir sur på min hjärna.

I morse tänkte den:

Mina kollegor tycker säkert att jag gör ett dåligt jobb som hållit på så länge med det här projektet

Jag har absolut inga bevis för att de skulle tänka så. Jag har för övrigt inga bevis på att de skulle tänka motsatsen heller eftersom de inte är så meddelsamma av sig.

Så varför hjärna? Svara på varför du lurar mig att tro och tänka sådant för det gör ingen nytta.

image

Annonser

16 kommentarer

Filed under Funderingar, jobb

16 responses to “Hjärnan jobbar emot en

 1. Jag undrar?
  Vad tycker du själv?
  Har du hållit på för länge med projektet?
  Inte?
  Nej, då så, varför skulle någon annan tänka annorlunda?

  Har du givit dig själv beröm för att det går så bra?
  Inte?
  Varför skulle då någon annan göra det?

  Lycka till!

  • För länge? Ja i den meningen att jag varit på plats för länge! Och jo det har tagit tid. Jag erkänner det. Finns många orsaker till det, som jag skrivit om tidigare.

   Din andra punkt…
   Jag tycker att jag gjort ett bra jobb till vissa delar. Jag är nöjd med kvaliten i det jag gjort. Bra mycket bättre än övriga delar i systemet.
   Ibland klappar jag mig på huvudet, är nöjd och tycker att jag är duktig.
   De andra har ju inte intresserat sig för hur det går så de har ju inget underlag till att ge beröm.
   Men det är just det jag saknar, intresse från medarbetarna.
   Vi jobbar ju i ett team…
   Men det är som det är…

 2. Därför att det är vad du tänker om dig själv och det speglar hjärnan

 3. jag förstår din tanke, feedback är nånting man vill ha !! men jag tror du gör ditt jobb precis som du ska, för det brukar iaf klagas om det är nåt fel…

 4. irrhönan

  Jag hör ekot av en kursledare jag hade en gång på en kommunikationskurs…
  ”Hjärnan gör vad du ber den om” och ”Där du sätter ditt fokus skapar du dina resultat”.

  Vänd ditt tänk – redan vid första meningen!
  ”Jag blev glad, för min hjärna gav mig möjlighet att tänka om” 😉

  Positivt tänk, bara positivt. Det är bra för hjärnan.

 5. Anna

  Och om man vänder på det så undrar jag om du berömmer dina kollegor om/när de gör något bra? 🙂 Att man inte kan ändra på andra, bara på sig själv är ju en klyscha, men om du ändrar på dig själv så måste andra förhålla sig till din förändring och ibland innebär det att även de förändrar sitt beteende. Nu vet jag inget om din arbetsplats och kanske är dina kollegor helt oemottagliga. Men varför inte testa att ärligt uppmärksamma deras arbete, sådär i förbigående en tid, och se vad som händer. Kostar ju inget. Kanske någon av dem rent av uppmärksammar dig tillbaka. Reciprocitetsprincipen, du vet 😉

  • Det har jag tänkt på. Kruxet är att alla är som öar och jag vet ingenting om deras arbete. Det är inte så att de berättar och visar vad de gör.
   Jag har sett källkoden fört rum arv dem och tyckte är jag inte imponerad.

   Men jag tycker du har rätt i princip att den enda jag kan förändra är mig själv.

  • Tro mig. Jag har försökt visa på bra saker, maila tips, visa hur jag tänker etc etc. Men jag har nästan aldrig fått något gensvar. Noll komma ett…

   • Anna

    Det låter inte som en särskilt rolig arbetsplats…I sådana lägen kan det kanske hjälpa (tillfälligt i alla fall) att tänka som Mark Lewengood när han blev nedslagen av nazister – ”För mig var det en trist incident, för dem är det deras liv”. Dina arbetskamrater är som de är och det får de leva med. Du kan välja att bry dig eller inte, fast i längden håller det nog inte. Ett sätt kan vara att förhålla sig instrumentellt till jobbet. Det är en inkomst. Din passion, ditt intresse och engagemang lägger du istället på sådant som ger energi – familjen, jobbsök?
    Det här låter kanske hårt men förr eller senare måste man fundera över om man ska stanna i en sådan miljö eller vandra vidare. Ungefär som i ett dåligt förhållande. Jag vet, för jag gick själv ut genom dörren efter många år på ett jobb med destruktiv miljö. Nu tre år senare ser jag att det, även om det inte var ett lätt beslut, gav mig en möjlighet att välja annan riktning. Jag hade inte varit där jag är idag om jag stannat – eller den jag är för den delen :-). Alla borde få komma till sin rätt på sin arbetsplats. Det är en av många företagskultur-relaterade frågor jag vill jobba med när jag är klar med min pågående utbildning. Önskar dig allt gott!

   • Tack för uppmuntran!
    Jag är på väg bort från det här uppdraget och det känns väldigt skönt.
    Art det skulle påverka mig så mycket och dom det har gjort har varit en nyttig lärdom för mig. Det har fått mig att fungera på och veta vad jag vill vara i för miljö.

 6. Jag funderar över en annan sak – varför är det så viktigt för dig vad dina kollegor tycker? Är det inte viktigare att du tycker att du gör ett bra jobb? Jag frågar aldrig mina kollegor vad dom tycker – alltså vi snackar inte om hur ”bra” vi är på våra jobb eller berömmer andra. Vi bara jobbar på och sen när vi träffas vid fikabordet så snackar vi om annat. Jag utgår från att alla gör så gott dom kan, precis som jag gör.

  • Det är en väldigt bra fråga.

   Jag kanske behöver bekräftelse? Eller så är det som du var inne på en spegling av vad jag tycker om mig själv (ibland), och då blir jag mer beroende av extern bekräftelse.

   En anledning är att jag trivs i ett klimat där man ger och tar och delar med sig av kunskaper, vilket jag anser behövs i det yrke jag jobbar inom. Jag har varit i projekt där det förekommit så jag vet att det kan se ut på annat sätt än där jag är just nu.

 7. För övrigt noterar jag gillande texten ovanför mitt huvud i bilden.

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s