Låt det inte gå för långt – Vi behöver kraften till annat

Vi är kanske på väg att stå och balansera på en gräns.

Det är mycket reaktioner nu på det som hänt. Själv vet jag inte vad som är ”bäst”. Att SD har en vågmästarroll och kan tvinga partierna att tänka till i fråga om samarbete, eller att Alliansen får egen majoritet som det finns chans/risk för när alla röster är räknade.

Nicklas ”Deeped” Strandh funderar liksom jag över  demonstrationen som hölls på bland annat Sergels Torg i går. Fantastiskt att så många människor har en glöd och vilja att säga något. Men risken med sådana snabbinkallade viljeyttringar är väl att de lätt kan slå över i ilska och hat mot fel sak eller grupp.

Jag hoppas att det inte slår över. Jag hoppas  att man i sin ilska över främlingsfientlighet riktar viljan och energin åt ett håll som inkluderar i stället för att enbart exkludera de som själva exkluderar. Detta skriver Fröken Tjernström om i Så var det den där lilla detaljen med demokrati igen. Även Newyn skrev om det i går i även missnöje har en demokratisk plats.

Som mymlan frågar dig och mig:

Vad gör vi härnäst, hur gör vi det? Vi har fyra år på oss till nästa val, att göra skillnad.

Läs gärna kommentarerna i Mymlans inlägg! Även 10 frågor söker svar kan ge lite tankeföda och inspiration.

Jag hoppas vi kan ta ett par stora steg bort från den gränsen där ilska och vilja slår över i en missriktad rörelse som bara är till främlingsfientliga , antidemokratiska och argumentlösas fördel. Kanske får det en Tvärtemoteffekt. som Victoria skriver om.

Kanske kan vi få ett helare Sverige där alla räknas. För vi kommer att behöva det någon gång i framtiden om vi ska stå pall när konjunkturer vänder neråt eller världen runt omkring skakar.

Ta på dig demokratidojorna!

Ta på dig demokratidojorna!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politiskt

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s