Göra sin röst hörd

Det var inte uttalat.

Det låg i luften. Det där han inte kunde ta på. Att inte vara med i gänget. Det sades inte högt eller visades, men någonstans fanns en osynlig gräns där orden inte passerade annat än åt ena hållet. Så var det. Det märktes.

Nog hade han försökt att göra sig hörd, prata på och berätta vad han kunde och visa vad han dög till. De gånger han passerade gränsen kändes det som att han var på tillfälligt besök i ett annat land. Visserligen ett trevligt land, likt hans eget, men ändå en plats som inte kändes som hemma. Invånarna i det där andra landet verkade vänligt lyssna på honom men kom  sällan eller aldrig och hälsade på själva över gränsen.  Än mindre skulle de ge förslag på att öppna upp gränserna och skapa ett enat land.

Det bildades allianser och samarbeten när behov uppstod. Allianser som var förutbestämda redan från början. Själv blev han mer inkallad som expert när det fanns en konkret fråga. Något som kunde besvaras snabbt och sedan åtgärdas.

”Om det skulle varit fråga om röstning om vilka som var självklara kandidater att ingå i  ‘federationen’ skulle resultatet inte förvåna honom” tänkte han.

Han ville inte leva i ett sammanhang där man inte delade med sig av det man kunde och hade. Till alla, även de som var nya, gröna eller kom utifrån.  Han släckte skärmen när datorns gröna led-lampa slocknat och reste sig upp. En sista gång tittade han ut över rummet som varit ett ingenmansland, ett främmande landskap. Dörren gled lätt igen efter honom.

På måndag morgon när användarna slagit på systemen han varit med att utveckla skulle skärm efter skärm lysas upp av meddelandet han planterat in i systemet. Där och då skulle hans röst höras.

Men  då skulle han vara någon annanstans.

Utmaning 2010:255 – 19 september Skriv om att rösta

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Påhittat, Skrivpuff

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s