Välj nästa steg, välj nästa känsla

I min dagliga genomgång av bloggar läser jag om Karibien som har gått och går igenom en fruktansvärd kris. Hon skriver verkligt bra om det hon går igenom.

I läsningen slog det mig, helt frånkopplat hennes ämne, att vi väljer vårt nästa steg. Vi har möjlighet att välja vilken känsla vi vill stanna kvar i. Något jag inte alltid gör. Ibland driver jag med i andras val. Ibland driver jag med i mina känslors vågor och försöker ofrivilligt surfa på en känsla som inte leder någonstans i det långa loppet.  Jag väljer ibland att vara inaktiv,  inte ta ställning eller göra ett beslut.

Bra att känna till om sig själv nästa gång känslan kommer eller beslut ska fattas. Så blir det kanske inte lika lätt att surfa med eller inkluderas i någon annans beslut utan eget medgivande.

Karibien avslutar sin bloggpostning positivt.

En dag är skratten fler än tårarna. En dag har jag tagit mig igenom eländet och kan blicka framåt. Det är jag iallafall säker på.

En känsla som jag trots allt ofta också har. Det löser sig alltid på något sätt. Kanske i fortsättningen med lite mer medvetenhet om vem som styr.

Driva med?

Driva med?

Annonser

2 kommentarer

Filed under Funderingar, Läsvärt, självinsikt

2 responses to “Välj nästa steg, välj nästa känsla

 1. Om det alltid var så där vackert i strömmen så skulle jag gärna flyta med…

  Jag tänker nog lite åt samma håll som du; om att välja vilken känsla jag vill vara kvar i. Ett helt banalt exempel – i dessa värmedirrande dagar med temperaturer runt 30 grader och ibland över, så tänker jag att jag väljer att ha det skönt och njuta av värmen istället för att förbanna och klaga över den. Det är varmt, men jag har det inte varmt. Det ena är känsla och det andra är ett faktum – eller nu blev det tvärtom, fast du förstår vad jag menar?

  • Hej Irrhönan!
   Man kan ju välja att flyta med också 🙂 Bara för att det är vackert. Bara man vet hur man ska ta sig i land.

   Värmen är lätt att klaga över, särskilt när det är svårt att sova på nätterna för att man är svettig och varm. Men då kan man ju lägga sig på balkonen eller öppna ett fönster… Det är bara att välja. Värme eller ljus och ljud…

   Just nu ska jag välja att njuta av jordgubbar i sommarkvällen.

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s