Manlig huvudroll åt lunch med Kvinnlig huvudroll

I går åt MH lunch med KH . De hade bestämt träff med hjälp av brevväxling och sedan telefon. Mötet var lite trevande men ändå avspänt i och med att de delar uppfattning om mycket. De har olika bakgrund och uppväxt men fann varandra i tankar som uppstår tio i taget. MH  lät KH prata om sitt och förundrades över människan med de många tatueringarna. De pratade associationsrikt om stugbyggen  i Norges fjordar  och hur man trimmar en EU-scooter. De kände både igen sig i att tankar kan fara iväg av sig själv eller mala på utan hejd så att sömn blir tråkigt. Rastlösa själar som sökte förklaringar och funderingar.

Någonstans mot slutet av samtalet kände han att det skulle gå bra. Något släppte och ett leende for över hans ansikte. Det kunde utvecklas till en fin vänskap.

Spela roll

Spela roll

Så var det nästan.

Jag hade stämt lunchträff med min motspelerska i pjäsen för att diskutera våra rollfigurer. Det blev mer en diskussion om vilka vi är, ja denna gång mest hon. Först mot slutet började vi diskutera pjäsen, och våra roller men ganska splittrat och fragmentariskt. Jag tror att vi båda inte vet hur vi ska hantera den känsliga intima relation som våra roller har. Vi är båda överens om att det är bra om vi lär känna varandra och blir bekväma som personer nära varandra. Risken är att det blir taffligt det som ska vara känslofullt och intimt.

Hur närmar man sig en roll där man ska spela förälskad? Hur närmar man sig en roll som ligger utanför ens  egna referensramar? Hur får man två rollfigurers kärlek att verka äkta?

Hur som helst tror jag att med det jobb vi vill lägga ner i pjäsen och rollerna så kommer det att bli en härligt rolig, med skräckblandad förtjusning fylld resa.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under teater

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s