#positivaveckan – dag 5 fredag och 6 lördag

Jag hade fullt upp under fredagen och lördagen så här kommer två dagars funderingar på temat.

Jul snart

Jul snart

Fredag

  • Fredagsmorgonens luciafirande i lokala kyrkan var fint och dottern hade tränat riktigt duktigt på sångerna.
  • På jobbet möts jag av fem skönsjungande ungdomar i vårt fikarum. Otroligt duktiga och väldigt nära eftersom rummet är litet. En stund för själslig njutning och eftertanke. Musik hjälper hjärnan.
  • Det var trevligt att följa med dottern till luciafikat även om jag inte socialiserade med de övriga föräldrarna så var jag där för min dotters skull.
  • Julklapp till frun är köpt. Vi har bestämt att vi håller låg budget i år, men man kan göra mycket med lite fantasi. Hon får det hon önskar sig men man kan utforma paketet på kreativa sätt.
  • Kvällen tillbringades framför Idol 2009 tillsammans med familjen, lite chips, julmust och en känsla av att det var en fredagskväll i en någorlunda hel familj. Skönt på något sätt.

Lördag

  • Julklappstitt med dottern som varit duktig och sparat sina veckopengar och annat. Hon är definitivt värd det hon önskar sig. (pst säg det inte till henne men julklappen är nu inköpt)
  • Jag brände ner bilder till en förälder i sonens klass. Glad att jag fick ändan ur och verkligen gjorde det jag lovat.
  • Jag är glad att jag satt ner med sonen och tittade på hans hett efterlängtade GameBoy-spel även om det var ett par minuter. Han fick visa lite hur det fungerade och jag fick mig en dos ”nära barn upplevelse”.

På eftermiddagen hade vi fika med några goda vänner. Sonen tog hand om deras barn på ett förtjänstfullt sätt vilket gjorde att vi vuxna fick mer tid över att kunna samtala. Besökarna var en väninna till min fru och hennes man. Det är två människor som vi verkligen trivs med. Oftast kan vi prata utan att känna oss tillgjorda eller besvärade. Skönt att bara vara.

Hela lördagen flöt på i ett lagom skönt tempo. Jag och frun samsades om göromålen och jag tycker att vi gjorde var sin del utan kamp om ojämlikheter. Samarbete, partennis.

Jag konstaterar sammanfattande att fredagen kanske hade fler små korta punkter av positivitet men lördagen kändes överlag mer sköna, lugna och positiv.

Om att skriva positiva saker

Det är lättast att skriva upp och komma ihåg yttre händelser. De inre positiva är mer svårfångade om jag inte skriver upp dem direkt. Något att träna på att göra.

Fundering om det tråkiga

Om man ska göra en film om något så gör man inte en film om vardagsliv. Den skulle bli oerhört tråkig. Det är ju så att de intressanta filmerna ofta har en  konflikt i sig, inre eller yttre, och oftast är det the ”bad guy”  som är den mest intressanta karaktären. Jag generaliserar men drar lite paralleller till den här bloggen. Men det är det mest icke-positiva som jag tänker skriva idag.

Ps. Just nu skriver jag sittandes i soffan. Sonen ligger invirad i samma filt som jagoch spelar Game Boy liggandes på mina ben. Dottern och hennes sovaöverkompis leker på golvet bredvid väldigt fantasifullt med slott, hästar och dockor. Hemtrevlig söndagsmorgon. Snart är det frukost med spanarna som strömmande media på datorn.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Funderingar, personligt, statusrapport, Uppbyggande, Vardag

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s