Det blev inte jag – är jag en räv nu?

I föräldrabloggars tävling/omröstning om bästa pappabloggen kom jag inte till final. Förslag till pappabloggar finns här.

Tur är väl det för då hade jag måst skriva en massa mer än jag gör. Och så måste man ha inlägg med listor och skriva om vad man åt till frukost, middag och mellanmål.

Då tittar vi på finalisterna (varning för lite raljerande ton):

Hoppelajnen

Lite för lättviktig och ointressant för min smak. Skämt och dagbok om middagar, graviditet, fester etc berör inte mig tyvärr. Jag skriver inget mer personligt tyckande för Hoppelajnen verkar träna thaiboxning…

Utlandspappan

Ålänning som nyss börjat blogga. Vardagsliv och lite jobbsnack men inget som lyfter. Inga funderingar och känslor så det berör inte mig tyvärr.

Liams pappa

Trevligt skrivet om vardagliga saker. Liams pappa skriver med flyt i texten. Ämnena berör mest vardagsliv där bebisen Liam ofta ingår som en del av berättelserna. Bebisen vaknar, frun städar, bebisen gnyr, bebisen hit och  dit. Krydda med lite jobb och sport. Njee det berör inte mig tyvärr, men den kommer på god 3:e plats bland dessa fem.

Om texterna hade lite mer luft i sig och möjligen hade ett annat typsnitt skulle läsvänligheten öka.

Metrofarsan

Ganska färsk sida med inte så många inlägg. Lovvärt att skriva om pekfingermorsor och rätt till föräldradagar.

Delar bloggsite med Metromamman. Sidan innehåller mer än mammans och pappans blogg, bland annat en sida med faktoider om graviditet och moderskap samt en sida med trender och livsstilar.. Inget revolutionerande med det ger lite mer innehåll.

Sidan var lite ”slö” när jag tittade in men det var förhoppningsvis tillfälligt. Kan också beror på all reklam i marginalen.

Min gissning är att det är metromamman som startat siten och så hänger pappan på. Pappan: skriv gärna mer om livet som pappa och då menar jag inte om vad bebisen skulle ha på sig för kläder eller äta till lunch. Mer berättelser om pekfingermorsor och sådant.

Singelpappa

Jag behöver bara läsa ”om mig-sidan” för att det här ska bli min favorit. Jag orkade inte läsa allt, det var för starkt.  Här är en som skriver med ett syfte som berör mig. Singelpappan skriver personligt.

Sen är sidan snygg att se på, men hade lite problem med interna länkar och navigation till äldre inlägg. Snälla fixa det så blir det en toppensida!

Ett försök till slutsats (med egna tyckanden mind you!)

Pappbloggar innehåller oftast bebisar. Är det så att papporna måste ha något att göra när de är föräldralediga att de startar en blogg? Kanske metrofarsan kvalar in i den senare katergorin?Är det så att en pappablogg måste vara en blogg om småbarnspappor?

Pappabloggar ska tydligen innehålla en massa vardagligt tjafs. Jag är inte intresserad av vad folk äter till middag, tar på sig för kläder eller om det tog lång tid att byta en blöja.

Är man riktigt driven pappbloggare ska man ha omröstningar, men tävlingar är bäst. Man delar ut priser såsom bärselar, hörselskydd för barn, massageoljor och Sheasmör… Förmodligen ger det här lite inkomst till bloggen i pekuniär eller i form av besöksökning….?

Om man vill använda sin blogg som en dagbok och fotoalbum för att visa släkt och vänner så är det helt ok för mig. Det var så jag tänkte med min andra (eg. första) blogg, som för övrigt inte uppdateras lika flitigt som denna…

Men dessa pappabloggar är med ett lysande undantag inte vad jag letar efter.

Här finns det info om något som kanske kategoriserar det här inlägget enligt några.

Annonser

4 kommentarer

Filed under bloggar, Läsvärt

4 responses to “Det blev inte jag – är jag en räv nu?

 1. Maria

  Hörrö!!! Nu får du inte läsa min vardagsblogg mer 😀

 2. farsanmittilivet

  Jomen du snackar ju inte mode eller klädinköp. Och dessutom så var det pappabloggar det gällde i det här inlägget.

  Jag tänkte på din blogg när jag skrev raderna om mat… Och i mitt stilla sinne tänkte jag att nu får jag fan för det av Maria. 🙂

 3. Jag tror faktiskt inte att du vill vara en ”pappablogg” i ordets rätta bemärkelse och jag undrar egentligen vad ”de” är ute efter (om man tänker på de sk mammabloggarna..). Om det kan vara till någon glädje så är du i alla fall en av favoriterna bland mina egna pappabloggar! =D

  (Det innebär inte något annat än att ni (”mina” pappablogggare) verkar vara vettiga människor av motsatt kön som har förmågan att formulera er i framför allt skrift ((vad jag vet)) och skriver intressanta iakttagelser av hyfsat normala händelser men framför allt tankar i livet. Och det är ju det som jag är nyfiken på. Hur ni tänker alltså, att ni råkar vara pappor gör inget.. *s*)
  Hoppas du har en fantastiskt bra helg! //Å

  • farsanmittilivet

   Visst är det kul med dialogen och att få reda på hur andra tänker. Jag har ju fått en hel del tankespån att fundera på på grund av det jag skrivit här.

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s