Sommar och sol – lata dagar i solen

Har varit en och en  halv dag med barnen hos min mamma. Bad bassäng igår och bad i Mälaren idag. Skönt? Är påven katolik? Kortspel med barnen i går kväll och sedan lite prat med mamma till 1.30 på natten. Det duger!

Tillvaron hos henne blir lite annorlunda när jag är där själv med barnen. Inte bättre, inte sämre utan annorlunda. Jag är lite mer ”låt gå” vad det gäller tider för mat och läggning. I alla fall när det är semester. Jag vill ju hinna socialisera och inte fara runt efter ungarna eller planera mat och saker som ska göras. ”Låt dom hitta på saker”. ”Kolla om ni hittar något spännannde ner vid ån”.

Jag tror på att barnen ska lära sig att hitta på saker själva. Inte sätta sig framför datorn eller tvn när de är sysslolösa. Visst ibland är det helt ok, jag gör det själv, men det får inte bli automatik i att man går till skärmen när man inte har något att göra. Ska börja vara lite restriktiv med barnens ”skärmtid”.

Men det kräver lite ansvar som förälder att man ger exempel på vad de kan göra och kanske är med dem för att visa hur man gör när man leker ”utanför skärmens dragningskraft”. För det är väl det föräldraskap handlar om; att visa hur man gör så att barnen själva kan göra det?

För övrigt fick jag mail där en bloggkompis benämnde farstukvisten som ”bron”. Och det är ju så jag benämnde det också på grund av min uppväxt i Hälsingland där man har samma uttryck.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under familj, Vardag

Och vad tycker du om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s